reede, 29. jaanuar 2016

Habanero-aprikoosi marmelaad

Kui tšillimoos hakkab otsa saama ja tahaks samas midagi uut krepkat, siis tuleb südatalvel midagi uut proovida.

1 klaas hakitud kuivatatud aprikoose
1,5 klaasi valge veini äädikat
0,5 klaasi hakitud paprikat (punasega saab sügavama oranži tooni, kuid võib ka teisi värve proovida)
4 tšillit - siin on igamehe vaba valik, mida kasutab. Kuna mulle meeldib habanero kõrvalmaitse, siis loomulikult kasutasin habanerot. Jah, seemned ma eemaldasin, kuna see kuumus oleks mulle natuke liiga palju.
2 klaasi moosisuhkrut

Pane aprikoosid koos äädikaga likku. Minimaalselt 4 tundi on vajalik, kui on tegemist niiskemate aprikoosidega. Kui on väga kuivad, siis oleks hea kui saaks öö läbi seista. Mina kasutasin Prismas saada olevaid "Rainbow" sarja pehmeid aprikoose ja leotasin 4 tundi. Purusta suamikseriga väiksemateks tükkideks. Aprikoosi naha tükid võiks olla sulle endale mugava suurusega.
Purusta köögikombainis habanerod ja paprika. Pane saadud segu koos leotatud aprikoosidega suurde potti. Ära unusta leotusvedelikku lisamast. Lisa ka suhkur ning lase segu keema. Sega kuniks suhkur on sulanud.
Kui segu on keema läinud, keeda kõrgel kuumusel kogu aeg segades 1 minut. Keera kuumust vähemaks ning kuumuta veel 10 minutit. Pane segu purkidesse ja aseta kasukasse.
Kui purgid on jahtunud, säilita jahedas.

Proovimine tõi ilmsiks, et tahaks basiilikut lisada, siis saaks väga huvitava maitsega kastme kanale või kalkunile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar